در حالی که ایالات متحده تلاش های خود را برای ایجاد زنجیره تامین باتری لیتیوم یونی در خاک خود افزایش میدهد، چین در حال اشباع کردن بازار باتری جهان است و این امر فعالیت را برای شرکتها و کشورهای تازه وارد بسیار دشوار خواهد کرد.
موسسه Bloomberg تخمین میزند که تقاضای باتری لیتیوم یونی در خودروهای الکتریکی و ذخیره سازی ثابت در سال گذشته حدود 950 گیگاوات ساعت بوده است. ظرفیت تولید باتری در جهان بیش از دو برابر این مقدار و نزدیک به 2600 گیگاوات ساعت بود. تولید باتری چین در سال 2023 به تنهایی برای تامین تقاضای جهانی کافی بوده است.
پیش بینی بلومبرگ از ظرفیت تولید باتری
ایالات متحده تنها کشوری نیست که برای افزایش سهم خود از بازار جهانی باتری در تلاش است. اروپا، هند و سایر کشورها نیز برای رشد صنایع باتری خود یارانه اعطا میکنند. این بدان معناست که عرضهی باتری در آینده نیز نسبت به تقاضای موجود، سریعتر رشد میکند.
بلومبرگ پیشبینی میکند که تا سال 2025، ظرفیت تولید باتری دنیا به عدد 7900 گیگاوات ساعت در سال برسد. برای مقایسه، تقاضای باتری در این بازه زمانی، به 1600 گیگاوات ساعت خواهد رسید. این تخمین، حتی رشد تقاضای در بازار خودروهای برقی را در نظر میگیرد. حتی نیمی از کل ظرفیت اعلام شده برای تجهیز تمام خودروهای فروخته شده در جهان در سال آینده با پکهای باتری 50 کیلووات ساعتی کافی است.
پیامد چنین روندی، کاهش قیمت باتری و محدود شدن حاشیه سود تولیدکنندگان میشود. به گونهای که در سال 2023، قیمت پک باتری با کاهش 14 درصدی مواجه بوده است، و شرکت CATL، بزرگترین باتری ساز دنیا که در چین مستقر است، اعلام کرده است که انتظار دارد بتواند سلولهای باتری را با کمتر از 60 دلار در هر کیلووات ساعت در سال جاری ارائه کند.
ظرفیت مازاد برای خریداران بالقوه خودروی الکتریکی یک مزیت است، اما شرکتهای نوپا در حوزه باتری را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.
منبع:
https://about.bnef.com/blog/china-already-makes-as-many-batteries-as-the-entire-world-wants/
1 دیدگاه
سلام .به بیان دیگر چین در حال سرمایه گذاری برای تامین نیروی محرکه یا انرژی خودروها در آینده جهان است.با توجه به ذخایر لیتیوم کشور نیاز است سازمان انرژي های نو با پشتیبانی دانشگاه ها قدم بلندی در این موضوع بردارند.